Ana Menü

OSO Mimarlık’tan kurumsal kimliğe vurgu yapan ofis tasarımı: Sütaş Genel Müdürlük Ofisi

Global ölçekte kurumsal firmaların mimari ve iç mimari projelerinde fark yaratan çözümlere imza atan OSO Mimarlık tarafından kurum kimliğine entegre olacak şekilde tasarlanan Sütaş Genel Müdürlük Ofisi, yaratılan aidiyet hissi ile kullanıcı memnuniyetini pekiştiriyor.

Ulusal ve uluslararası ölçekte çalışan kurumsal firmaların kimliğine ve stratejisine vurgu yapan iç mekan tasarımlarıyla nitelikli projelere imza atan Mimar Okan Bayık, İç Mimar Serhan Bayık ve İnşaat Mühendisi Ozan Bayık öncülüğündeki OSO Mimarlık, Sütaş Genel Müdürlük Ofisi projesinde 2 bin 500 metrekarelik alanın iç mimari tasarım ve uygulamasını üstlendi.

Proje dahilinde bina girişinde yer alan merdivenlerden başlayarak, giriş holü, VIP toplantı odası, bekleme ve lounge alanları ile kat koridorları ve ortak hacimlerin yenilenmesi amacıyla oluşturulan iç mekanları modern ve çağdaş bir üslupla yeniden tasarlayan OSO Mimarlık, girişten itibaren tasarlanan tüm mekanlarda, firma kurumsal kimliğinin hissedilmesi ve vurgulanmasını temel tasarım konsepti olarak benimsedi. Bu maksatla özellikle giriş holü tasarımı, firma kurumsal kimliğiyle örtüşen “süt diyarı” temasının öne çıkartılması ve bu temaya uygun unsurların mimari bir dil birliği içerisinde kullanılması ile önem kazandı.

Zemin kat kullanımının ağırlıklı olarak toplantı odalarına ait olmasından dolayı OSO Mimarlık bu katın tümüne hitap edecek nitelikte iki adet bekleme ve lounge alanı ile aynı zamanda Sütaş markasına ait ürünlerin tadımı için de kullanılacak bir adet ikram bölümü tasarladı.

Projede genel anlamda firma kurumsal kimliği ile örtüşen ve entegre olmuş bir dil kullanmayı temel tasarım kriteri olarak belirleyen OSO Mimarlık, bu sayede mimari bir katma değer olarak yaratılan aidiyet hissi neticesinde kullanıcı mutluluğunu pekiştiren bir kurgu oluşturdu.